siemens krmilniki

Siemens krmilniki omogočajo učinkovito krmiljenje različnih procesov. Čeprav se največkrat uporabljajo v industriji, pa to nikakor ni njihov edini možni način uporabe – med drugim jih vedno pogosteje najdemo tudi pri upravljanju tako imenovanih pametnih objektov, v katerih različni procesi (ogrevanje, hlajenje, zračenje ….) potekajo avtomatizirano. Zasnovani so kot kakovostno orodje, s katerim je mogoče zanesljivo poskrbeti tudi za nemoten potek tudi bolj zahtevnih in kompleksnih procesov v industriji ali kje drugje. V ponudbi tega nemškega proizvajalca boste našli različne modele, ki jih lahko kupite tudi na spletni strani dankon.si. 

Distribucija v Sloveniji – kje kupiti PLC? 

Kot osnovno orodje za avtomatizacijo se uporabljajo naprave, ki jim pravimo PLC. Izdelujejo jih različni proizvajalci. Če vas zanimajo Siemens krmilniki, potem boste do izbranega modela najlažje prišli s pomočjo podjetja Dankon. Oni se namreč v Sloveniji ukvarjajo z njihovo distribucijo. Nekatere modele imajo tudi na zalogi, kar pomeni, da lahko poskrbijo za hitro dostavo.  

Ker so strokovnjaki za to področje, pa vam lahko tudi pomagajo pri izbiri ter odgovorijo na vsa vprašanja glede njihove uporabe oziroma primernosti za krmiljenje določenega procesa. V podjetju se namreč z industrijsko avtomatizacijo in pametnimi objekti ukvarjajo zelo celovito, zato so vam s svojimi storitvami in svetovanjem na razpolago tako pred samo izbiro ustreznega PLC-ja kot tudi po nakupu – za tehnično podporo in celoten ponakupni proces. 

Serija Simatic S7-1500 in S7-1200 

Siemens krmilnik LOGO 8

Najbolj znani Siemens krmilniki so zagotovo tisti iz serije Simatic S7-1500 in S7-1200. Oboji so zelo zmogljivi ter praktični za uporabo, predvsem pa zasnovani tako, da je z njimi mogoče enostavno in učinkovito poskrbeti za avtomatizacijo različnih proizvodnih in industrijskih procesov. V ta namen se uporablja tako imenovani TIA Portal – Totally Integrated Automation Portal, ki kljub kompleksnosti procesov omogoča enostavno uporabo naprave, boljšo avtomatizacijo in lažji nadzor nad njo. 

Ker gre za izjemno tehnično dovršeno opremo priznanega proizvajalca, ki velja za enega najboljših na svetu na področju avtomatizacije, je PLC vsekakor orodje, na katerega se lahko vedno zanesete, ne glede na to, za kako kompleksne procese gre. Izbirate lahko med več možnostmi in dodatno opremo, poleg tega pa so na razpolago tudi različne razširitve oziroma razširitveni moduli, ki omogočajo večjo prilagodljivost in funkcionalnost glede na vrsto procesov, ki jih je treba avtomatizirati, industrijsko panogo, namen uporabe, kompleksnost področja ipd.